Isnin, Februari 16, 2009

SUZUKI - TAK KENAL MAKA TAK CINTA

Menda yang terlalu jarang dinikmati oleh SUZUKI kami - Mandi!.
"tiap kali mandi mesti payah nak idupp"Kata En. suami.
(terima kaseeh untuk 2 pelakon tambahan..)

Semalam aku dok crita bab nazak motor laki aku tuh..tak adil rasanya kalu aku tak crita jodoh pertemuan aku dgn SUZUKI RG Sport aku tuh...mmg sentimental value betul nih motor nih..kalu aku dah mula crita bab ni, mesti aku terkenang2 crita zaman IPTA n zaman bertunang aku dulu...best gak skali skala layan blues nih...hehehe

SUZUKI RGV
-Kat U dulu, bila masuk tahun kedua aku mula bwk motor.masa matrik menapak jer..arwah mama aku tak bagi bli motor baru, suruh bawak SUZUKI RGV adik aku..fuh lagi gempak tuh...mama aku tak nak adik aku leka dgn motor coz dia nak amik SPM thn tu coz dia mmg mat motor, siap make up/sport rim /sticker/etc...

-bayangkan awek ayu cam aku bawak motor RGV dark green, kadang slamba jer naik dgn heel aku tuu.aku nii mmg awek yg sentiasa ayu kat U dulu, pastu merempit bila nak ke kuliah..nak kejar masa..kuliah A nak gi kuliah Z..mula segan nak gi kat parking motor bila mahasiswa yg lain pun sibuk gi kuliah..bila dah reda baru aku gi kat motor..tuh yg merempit sikit tuh nak kejar kuliah..tapi lama pastu aku wat slamba jer laa...masa tuu mmg semua pakwe n student tau laa sape minah RGV kat U tuu..tak pasal2 aku glamour..kalu time aku kluar jln2 or nak isi minyak kat area Gombak slalu gak kena usik kt luar tu..takut gak but muka buat2 selamba..

-best gak pakai motor ader clutch nii, bila motor kita pelik sikit takder la mahasiswi yg nak meminjam..nak pinjam camner masuk gear pun diaorg tak tau..kira bagus gak laa strategi aku tuhh..

SUZUKI RG SPORT
-Setahun lebih gak la aku dgn RGV..adik aku masuk kolej nak pakai motor..so abah aku blikan SUZUKI RG SPORT biru plak...yg ni pun still pakai clutch..awek2 U takleh nak pinjam gak hehehe

-yg nii mmg motor aku n hak milik aku...sedap mcm bawak RGV gak tuuh..ala adik beradik SUZUKI gak kan...sayang giler kat RG nih...

-dgn RG nih aku dah slalu bawak kat luar U...dah pandai cilok2 kat luar sikit tapi still main pinggir bandar la..tak penah plak aku gi sogo bawak motor.paling jauh dr gombak stakat ampang je laa..

-bila my hubby tranfer to KL ( masa tu tunang lg.. ) kitaorg dating kuar 2 motor..dia dgn honda ex5 n aku dgn suzuki aku..mana bleh naik motor skali, kena tahan dgn pak guard kang kat enterance U tuu..slalu dia jmput aku kat hostel then kuar bandar 2 motor..pastu aku parked la kat lrt station, naik motor dia..ok gak la naik honda..

-bila nak kawin, aku pun dah ader keta,aku n hubby decide 1 motor jea..motor dia lah yg kena jual..manableh jual suzuki...sejak saat tuh, motor tu pun beralih tuan..dah lama aku tak bawak motor, sejak kawin laa ( kira2 5thn lbh ) but baru nih saja test skill kat area aprtment aku..bleh bawak lg, clutch pun bleh cntrol lagi...but yg pasti SUZUKI AKU TAK RASA MCM YG DULU..TAK RASA MCM DIA ZMN ANAK DARA DULU, TAK MANTOP DAH PUN..DAH LANJUT USIA RUPANYA...

WHAT NEXT FOR 2009


MASIH DGN ADIK BERADIK SUZUKI??OR YAMAHA OR HONDA BALIK OR MODENAS OR HARLEY KOT??? TAK TAU LAGI BUT AKU RASA NAK SUZUKI GAK COZ SINONIM DAH DGN HURUF `S'..

BARU AKU TAU AKU MMG PEMINAT `S' COZ :
-MOTOR SEMUANYA BRAND `S'
-KETA AKU PUN ANAK BERANAK `S' GAK
-LAKI AKU PUN NAMANYA MULA DGN `S'
-AKU PEMINAT SITI NURHALIZA N SENARIO HEHEHE

1 ulasan:

  1. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam